Din culisele EduTaberelor de grup

09.04.2021


Ce e mai frumos decat sentimentul de apartenenta la un grup?” (M. T., parintele unui copil de 11 ani)

Un grup cu vise si interese comune, impreuna cu care sa explorezi locuri noi, sa iei parte la multiculturalitate, sa experimentezi si sa inveti lucruri noi, sa iti perfectionezi cel putin o limba straina, sa iti faci prieteni din intreaga lume si sa cresti vazand cu ochii. Impreuna cu ceilalti, sa te intorci acasa cu ochii si mintea deschise si cu o multime de amintiri frumoase. Astfel s-ar rezuma experienta unei EduTabere de grup.

Parintii se intreaba adesea care ar fi cea mai potrivita varianta pentru copilul lor – EduTaberele individuale sau EduTaberele de grup?

Indiferent de varianta de EduTabara aleasa, beneficiile pe care o astfel de experienta le produce sunt majore iar cateva dintre ele sunt descrise in acest articol.

Diferenta cea mai importanta dintre cele doua variante consta in modalitatea de calatorie:

In EduTaberele de grup, copilul calatoreste impreuna cu alti copii romani si cu insotitorul de grup din Romania (care este de obicei profesor sau un reprezentant IntegralEdu). De la aeroportul de destinatie, grupul este preluat de reprezentantii taberei pentru a fi transferat in campusul scolii. Aici, grupul din Romania se va reuni cu un grup si mai mare, format din copii internationali, veniti din toate colturile lumii.

In cazul EduTaberelor individuale (fie ca sunt recreative, mixte, tematice/vocationale sau academice) copilul minor calatoreste cu un membru al echipajului companiei aeriene, prin serviciul de minor neinsotit achizitionat impreuna cu biletul de avion. La aeroportul de destinatie, reprezentantul EduTaberei va prelua copilul pe baza de semnatura de la membrul companiei aeriene. Copilul va fi condus de reprezentantul taberei in campusul scolii unde se va alatura grupului international de copii (mai multe informatii despre procedurile de calatorie veti afla contactand unul dintre consultantii IntegralEdu).

Desprinse din discutiile avute cu parintii de-a lungul vremii, motivele pentru care acestia aleg varianta de grup sunt, cel mai adesea, urmatoarele:

1. EduTaberele de grup se preteaza foarte bine pentru prima experienta a copilului departe de casa

“Cum nu a mai calatorit singura in strainatate pana acum si nu stie la ce sa se astepte de la aceasta experienta, atat fiica mea cat si eu ne-am gandit ca ar fi o idee mai buna ca de data aceasta sa fie parte dintr-un grup de co-nationali. Macar stie cu cine va fi alaturi de la inceput pana la sfarsit si asa va avea mai mult elan sa imbratiseze noul.” (A.R., mama unei fete de 12 ani)

2. O EduTabara de grup este o varianta excelenta pentru cei care vor sa calatoreasca impreuna cu prietenii sau colegii si cu un insotitor roman

“Chiar daca fiul meu este deja la a treia tabara de vara, tot impreuna cu prietenii si colegii lui doreste sa calatoreasca si de data aceasta. Sunt prieteni vechi, iar fiul meu s-a obisnuit sa fie cu ei, sa le impartaseasca tot timpul experientele traite, insa isi face tot timpul si prieteni noi, din toata lumea. Asa ca, reuseste totusi sa isi exerseze din plin limba engleza, iar la ore oricum este tot cu elevi internationali.” (R.S., tatal unui baiat de 14 ani)

“Fiicei mele ii place foarte mult sa fie alaturi de profesoara ei de engleza care insoteste grupul format de IntegralEdu. Profesoara este mereu intr-o buna dispozitie, are charisma si se implica in activitatile recreative ale copiilor, in afara orelor de curs din tabara. In timpul excursiilor din tabara este mereu prezenta.” (A.R., tatal unei fete de 13 ani)

3. Prezenta insotitorului pe durata calatoriei si a EduTaberei le da copiilor sentimentul de siguranta si asigura confortul emotional al parintilor.

“Imi este greu sa imi stiu copilul plecat pentru doua saptamani, mai ales in strainatate. As fi stresata mai mereu, mi-as suna copilul continuu si sunt constienta ca i-as face si lui un deserviciu pentru ca nu l-as lasa sa se bucure pe deplin de experienta. Asa ca, tabara de grup este varianta cea mai buna pentru mine, mai ales ca am cunoscut insotitorul dinainte, stiu si cativa copii cu care va fi in grup… E perfect asa de data aceasta.” (R.G., mama unui baiat de 10 ani)

“Copilului meu pur si simplu ii era teama ca nu se va descurca singur, ca nu va reusi sa isi faca prieteni. Daca n-ar fi existat optiunea de tabara de grup, nici nu cred ca as fi reusit sa il conving sa accepte provocarea unei tabere educationale in strainatate. Am fost atat de incantata sa il vad intorcandu-se atat de increzator in el!” (D.S., mama unui baiat de 11 ani)

4. O EduTabara de grup este optiunea cea mai economica in materie de tabere desfasurate in strainatate

“Am vrut foarte mult sa imi trimit fiica la tabara de la Bromsgrove School anul acesta, insa aveam bugetul limitat, asa ca am ales varianta unei tabere de grup care are loc tot la Bromsgrove School, dar are un pret mai redus decat varianta individuala.” (I.D., tatal unei fete de 10 ani)

5. Grupele de studiu sunt formate in functie de varsta si de nivelul de cunostinte al cursantilor deopotriva la EduTaberele de grup si la cele individuale

“Parinte: Fiul meu are un nivel incepator la limba germana. Daca va fi in clasa cu elevi avansati, cum va face fata?

Consultant IntegralEdu: Din fericire, nu va fi nevoie sa se confrunte cu o astfel de situatie. In prima zi a taberei, toti copiii prezenti vor da un test de determinare a nivelului lingvistic, astfel incat sa fie plasati intr-o grupa corespunzatoare nivelului lor. Fiind formate grupele de studiu astfel, profesorii isi pot adapta metodologia de lucru in functie de nevoile specifice fiecareia.Bineinteles, se va tine cont si de varsta elevilor, astfel ca nu vor fi discrepante mari nici din punctul acesta de vedere in interiorul grupelor.”

6. Grupele de studiu sunt intotdeauna compuse din copii de nationalitati diferite, atat in cazul EduTaberelor individuale, cat si de grup. Cat despre activitatile recreative, creative si sportive, acestea se desfasoara intr-o atmosfera cu totul internationala

“Parinte: Cel mai mult mi-ar conveni varianta de grup a unei tabere in strainatate, dar daca fiul meu va calatori cu un grup de romani, asta inseamna ca va fi si la cursuri si in timpul activitatilor tot impreuna cu romani, nu?

Consultant IntegralEdu: Nicidecum. Grupul de copii romani se va alatura grupului de copii internationali din campus. Organizatorii taberelor stiu cat de important este sa mentina atmosfera internationala a taberei si sa incurajeze copiii sa interactioneze cat mai mult cu alti copii de nationalitati diferite. Astfel, isi pot face prieteni noi si isi pot exersa limba straina de studiu si la nivel conversational. Iar atunci cand se formeaza grupele de studiu, se tine cont, pe langa nivelul lingvistic si de varstele copiilor, de nationalitatea lor, astfel incat sa fie un mix echilibrat […].”

Acestea sunt cateva dintre avantajele EduTaberelor de grup in strainatate. Acestea sunt de regula alese de copii mai mici, la o prima experienta internationala.

Pentru cei care doresc insa sa aprofundeze experienta, sa se concentreze pe studiul si practicarea limbii straine alese, care doresc sa se pregateasca pentru examene sau pentru o materie anume, ori sa testeze sistemul de invatamant din tara unde aleg sa calatoreasca sau un anumit domeniu, atunci varianta de EduTabara individuala primeaza in solutiile si conditiile oferite. Bineinteles ca si sporturile si pasiunile sunt incluse, astfel ca taberele individuale sunt mai complexe si diversificate din acest punct de vedere, pentru toate categoriile de varsta, tipurile de pasiuni sau aspiratiile de dezvoltare intr-o directie sau alta.

Cu siguranta aveti si alte intrebari, iar raspunsurile pot fi gasite impreuna cu unul dintre consultantii IntegralEdu care poate fi contactat aici.

Cuvinte cheie:
Tabere in strainatate

Stiri asociate

Cum contribuie taberele educationale la dezvoltare...

Taberele în străinătate sunt mai mult decât o pauză distractivă pentru elevi. Experiența taberei internaționale oferă tinerilor oportunitatea de a dezvolta abilități critice...
21.12.2023 Vezi mai mult

Descopera cariera visurilor tale printr-o tabara i...

De ce sa alegi o tabara educationala in strainatate?  Perioada adolescentei este cea a autocunoasterii, atat pe plan personal, cat si pe plan academic si profesional. Incepi sa te intrebi spre c...
13.03.2023 Vezi mai mult

Tabere de vara in Elvetia - Discount 20% in cadrul...

Elvetia a primit distinctia de „Cea mai buna tara din lume”, conform Best Countries Report 2018 (Washington, D.C.), un studiu cu criterii de evaluare complexe, de la influenta economica, c...
10.01.2023 Vezi mai mult

Cum să alegi tabăra educațională potrivită – 8 sfa...

Există numeroase tipuri de tabere care să corespundă diverselor nevoi și preferințe. Tabere academice, sportive, lingvistice: engleză, germană, franceză etc., tabere de aventură, tabere în domen...
23.11.2022 Vezi mai mult

Top 5 sporturi in EduTabere mai putin practicate i...

Intr-un cadru prietenos, cum este cel al unei EduTabere, studiul unei limbi straine nu mai e perceput ca un proces de invatare chinuitor sau plictisitor, mai ales atunci cand lucrurile se intampla int...
09.04.2021 Vezi mai mult

Tot ce trebuie sa stii inainte sa alegi o tabara d...

Vara este un moment de respiro, de crestere, de reinventare si de descoperire a unor noi pasiuni si orizonturi. Iar tu, ca parinte, vrei sa te asiguri ca ii poti oferi copilului tau prilejul unor astf...
09.04.2021 Vezi mai mult

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: