Reusita la GCSE: Povestea lui Dragoș

08.02.2023

Si tu poti invata in sistemul de invatamant britanic GCSE si A-Level!Dragos este un elev roman care a terminat cu succes programul GCSE la Kings London, promovand cu 3 A si un B, iar acum avanseaza cu studiul Matematicii, Politicii si Psihologiei la A-Levels. Citeste mai multe despre sistemul britanic de invatamant aici. Daca iti doresti sa studiezi la licee de elita din Marea Britanie si sa iti continui studiile in strainatate, profita de concursul tinut de Kings Colleges.

Kings Colleges ofera burse de pana la 50% reducere din taxa de scolarizare, pentru programele de studiu GCSE (1 an, 2 ani), A-Levels (ultimii 2 ani de liceu) in colegiile sale din Londra, Brighton, Bournemouth si Oxford. Afla mai multe despre concurs aici si citeste in continuare despre experienta lui Dragos cu sistemul de invatamant britanic.

“In primul rand, sunt mandru de rezultatele mele la GCSE deoarece cred ca reprezinta roadele unui an de munca. Sunt constient de faptul ca, de obicei, acest curs dureaza 2 ani - sunt de parere ca de aceea, aceasta realizare este si mai impresionanta. 

Avand in vedere perioada scurta pe care o aveam la dispozitie sa acoperim materialul celor 2 ani in doar cateva luni, urmat de timpul de recapitulare si simularile examenelor, cred ca notele sunt rezultatul determinarii si eticii puternice de munca.

In al doilea rand, un avantaj extraordinar la Kings Colleges este marimea claselor. Venind din sistemul romanesc, unde clasele au peste 30 de elevi, volumul mare de informatie si discutii 1 la 1 a fost de necrezut. A fost o usurare profunda si ne-au fost acordate sedinte individuale cu profesorii, timp rezervat pentru orice elaborare mai aprofundata a materialului discutat in clasa. A fost cu adevarat o imagine deosebita cand am ajuns acolo si reprezinta un aspect pe care i-l recomand oricui este interesat sa studieze la Kings!

Cel mai mare vis al meu cand am ajuns la Kings, dar si acum, este sa fiu admis la o universitate de top din Marea Britanie sau din strainatate. Mi-am propus sa fac tot ce imi sta in putinta pentru a ajunge acolo – sa muncesc cat mai mult, dar sa fiu atent si la celelalte aspecte ale vietii mele cum ar fi viata sociala, sportul si relaxarea.

Kings mi-a aratat cu adevarat cum sa ating in mod impecabil acest echilibru – astfel am reusit sa am rezultate minunate si mult timp liber pentru restul. De cand am fost primit de catre Kings, mi-am imbunatatit gestionarea timpului si cred ca este unul dintre cei mai importanti pasi catre implinirea marelui meu vis!

In cele din urma, as recomanda celor care urmeaza sa mearga la Kings sa incerce sa iasa din zona lor de comfort, sa cunoasca persoane noi, sa lege noi prietenii, sa participe la variatele activitati prezente la scoala, si sa se distreze de minune. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa nu te limitezi la a vorbi doar cu cei ce iti impartasesc limba, dar sa incerci sa comunici cu oricine ti se pare interesant. Acest lucru nu iti imbunatateste doar nivelul de engleza, dar ingaduie schimburi fantastice de idei si crearea prieteniilor de lunga durata.

Aspectul international ale scolii este unul dintre cele mai importante avantaje – posibilitatea conectarii cu persoane din toata lumea, de a invata despre culturile, credintele si perspectivele lor unice. Cu totii suntem diferiti, ar fi pacat sa nu invatam unii despre altii.

Consider ca am oferit o buna parte din parerile mele pana aici si as vrea sa conclud pur si simplu prin a repeta cat de excelenta a fost experienta mea la Kings. Va continua sa imi largeasca orizonturile, sa ma ajute sa cresc si sa imi dezvolt personalitatea intr-un mod incredibil!

Sunt incantat sa fac parte din Kings si as recomanda aceasta experienta elevilor internationali la fel ca si mine!”

Articol preluat si tradus din Kings Life.

Concurs Kings - Burse pentru licee in strainatate


Kings Colleges ofera burse de pana la 50% reducere din taxa de scolarizare - Licee in Marea Britanie

 

Cuvinte cheie:
Licee in strainatate

Stiri asociate

Liceele de tip boarding din Elveția: ușa către op...

Liceele din Elveția au fost considerate de mult timp un bilet de intrare în lumea oportunităților de viitor pentru elevii din întreaga lume, inclusiv pentru cei din România. Aceste i...
21.12.2023 Vezi mai mult

Liceu international in Barcelona | Boarding school...

Scoala Internationala Hamelin-Laie este un boarding school de prestigiu situat in Barcelona. Scoala este aprobata de MEC (Ministerul Educatiei si Culturii din Spania) si autorizata de Centrul Internat...
18.06.2023 Vezi mai mult

Castiga una dintre bursele exclusive oferite de ca...

Colegiul este cunoscut pentru rata sa de succes de 100% la examenele de absolvire. Acest rezultat se datoreaza nivelului ridicat al educatiei bilingve (EN - FR) pe care profesorii o transmit elevilor....
12.06.2023 Vezi mai mult

Burse disponibile pentru anul scolar 2023-2024

Majoritatea scolilor independente ofera burse candidatilor cu aptitudini speciale, in functie de bugetul stabilit anual de catre institutie. Bursele reduc partial costurile de scolarizare, se ofera de...
13.01.2023 Vezi mai mult

Viata unui elev din Romania la Sidcot School, din...

Teodor, din Iasi, a plecat in anul 2018, pentru primul an de GCSE. Acum Teodor este Head of Students la Sidcot School, in Marea Britanie, si ne va povesti despre viata elevilor acolo. &nb...
04.11.2021 Vezi mai mult

Sistemul german de invatamant

Sistemul educational german se distinge semnificativ de alte sisteme de invatamant, dar angajeaza elevii intr-o schema performativa, astfel incat, la absolvire, acestia sa aiba un nivel academic foart...
02.04.2021 Vezi mai mult

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: