Studii in Marea Britanie

28.06.2021


Marea Britanie este una dintre cele mai populare destinatii de studiu pentru studenții din Romania, dar si la nivel international oferindu-ți toate beneficiile unei traditii academice, avand reputatia unor programe de cercetare la nivel mondial, programele oferite avand menirea de a iti dezvolta gandirea critica si creativitatea, intr-un mediu multicultural.

Care sunt motivele pentru care studentii aleg atat de des Marea Britanie ca destinatie de studiu?

In primul rand, universitatile din Regatul Unit sunt unele dintre cele mai prestigioase din lume, atat din perspectiva academica si de cercetare, dar in ceea ce priveste pregatirea profesionala oferita studentilor.

Ranking-urile universitatilor din Marea Britanie ne pot oferi informatii nu doar in privinta calitatii generale a invatamantului oferit, ci si in privinta unui domeniu de studiu specific. Astfel, studentii au posibilitatea de a se orienta din timp catre o universitate care se afla in top in domeniul care le prezinta interes.

Daca un program de Business, de exemplu, este ceea ce ii intereseaza, se pot orienta catre unele dintre cele mai bune programe de licenta la nivel global, cum ar fi cele oferite de catre Exeter University sau Lancaster; daca Economics este programul ce manifesta interes, acestia pot alege o universitate precum Hertfordshire sau Nottingham Trent.

Acestea sunt doar cateva exemple de domenii; poate ca al doilea cel mai relevant aspect al atractivitatii Marii Britanii reprezinta oferta foarte varianta de programe de licenta, master si doctorat. Pe langa faptul ca exista posibilitatea specializarii pe un domeniu de nisa, cum ar fi Game Design, Farmacologie sau Criminologie, Universitatile din Marea Britanie ofera si posibilitatea de a combina specializari diferite din cadrul aceleiasi facultati, cum ar fi criminologie cu psihologie sau matematica cu finante. Mai mult decat atat, multe universitati permit personalizarea studiilor prin combinarea specializarilor chiar si din cadrul unor facultati diferite, ca de exemplu biologie cu filosofie.

Programe de licenta in UK

Acestea au durata standard de trei ani in Anglia si Tara Galilor si 4 ani in Scotia, iar studentii care doresc sa dobandeasca experienta profesionala pe perioada studiilor au posibilitatea de a opta pentru un program de tip “placement” sau “sandwitch” year, intre anul 2 si anul 4. Pe lângă acestea, multe universitati au parteneri internationali si pun la dispozitie un intreg an de schimb cultural la o universitate partenera din tari sau chiar continente diferite.

Programe de master in UK

Dupa absolvirea unui program de licență, fie in Romania, fie in strainatate, studentii eligibili pot alege sa urmeze un program de masterat in Marea Britanie. Acesta de obicei dureaza un an, insa exista si alte variante de programe tip masterat, putând alege si programe de masterat axate pe partea de cercetare, acestea având o durata de 2-3 ani. Universitatile britanice sunt recunoscute în oferind cea mai variata gama de programe de masterat, o multitudine de specializări din care poți alege. Absolventii de licenta romani au acum oportunitatea de a explora si de a gasi programul potrivit de masterat care sa ii ajute sa isi construiasca o cariera de succes.

Cand incepe procesul de aplicare pentru o universitate in UK?

Consultanții IntegralEdu recomandă ca procesul de informare să fie făcut cu aproximativ un an inainte de inceperea anului universitar, ținând cont de termenele finale de admitere solicitate de către universitățile britanice, numeroase instituții acceptând aplicații si dupa termenul limită de admitere. Pentru mai multe detalii, adresati-va unui consultant educational IntegralEdu. Din noiembrie 2008, IntegralEdu este centru oficial UCAS in Romania, pentru depunerea documentelor in sistemul centralizat de aplicare la universitati si colegii in Marea Britanie. Rolul UCAS Apply Center – IntegralEdu este de a intocmi corespunzator, verifica si transmite aplicatiile, pentru orice universitate din Marea Britanie. Peste 3000 de tineri au beneficiat de consultanta educationala specializata oferita de IntegralEdu si au finalizat cu succes aplicatiile catre Marea Britanie prin intermediul centrului nostru de aplicatie.

Pentru mai multe informatii si pentru a programa o sedinta de consultanta gratuita, ia legatura cu un consultant aici.

Cuvinte cheie:
Studii in Marea Britanie

Stiri asociate

Studiaza Arta, Design, Fashion si Media | Bursa pe...

Cea mai mare academie privata de artă din Italia - Nuova Accademia di Belle Arti (NABA), va acorda o bursă de până la 7.000 de euro celor mai talentați candidați din Romania. Concursurile...
06.02.2024 Vezi mai mult

Strathclyde Business School ofera burse pentru pro...

Strathclyde Business School este incantata sa poata oferi o serie de burse de master pentru septembrie 2021. Bursele vor fi cuprinse intre 7000 si 10.000 de lire sterline si depind de domeniul de stud...
08.07.2021 Vezi mai mult

IntegralEdu Success Stories – Alexandra | Imperial...

„A fost o mare bucurie in anul 2020 pentru noi, parintii, ca Alexandra sa fie acceptata si premiata de Imperial College pentru urmatorii toti cei 4 ani de studiu. Hobby-ul ei pentru robotica si...
18.05.2021 Vezi mai mult

Studentii internationali din Marea Britanie pot ap...

International Education Strategy actualizata din Marea Britanie se angajeaza sa atinga obiectivele stabilite anterior pentru cresterea numarului de inscrieri straine, concentrandu-se pe oportunitatile...
06.04.2021 Vezi mai mult

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: