3 sfaturi daca vrei sa studiezi Business | Tabere de Afaceri

04.05.2023

Ce poti face inca din liceu pentru a excela in domeniul Business-ului?


In urma unui studiu despre Generatia Z efectuat de Axios si Generation Lab s-a descoperit ca majoritatea tinerilor intervievati vor sa devina oameni de afaceri (14%). Si noi putem vedea ca un numar considerabil de tineri care vin in biroul nostru sunt pasionati de Business si isi doresc rezultate excelente in viitoarea cariera.

Asta inseamna ca studiile la institutii de top devin din ce in ce mai competitive. Asadar, ce poti face inca din liceu pentru a excela in domeniul Business-ului?

1. Alege materiile potrivite si invata din timp daca vrei sa studiezi business

Matematica si Engleza sunt cele mai importante materii pentru studiile de Business. Intreprinderile folosesc matematica pentru a urmari veniturile si cheltuielile, pentru a pregati situatiile financiare si pentru a lua decizii in cunostinta de cauza cu privire la alocarea resurselor. De asemenea, este esentiala pentru a intelege si a calcula datele si pentru efectuarea previziunilor.

Cunostintele de engleza sunt un “must” - trebuie sa poti vorbi in mod confortabil cu persoane din alte culturi si sa poti construi relatii cu acestea. Astfel, prin cunoasterea limbii engleze si poate chiar a unei a treia limbi vei avea flexibilitatea de a lucra intr-un mediu international.

2. Cultiva-ti skill-urile care te scot in evidenta in domeniul business-ului

Care sunt acestea? Pentru a obtine job-ul de vis sau a-ti infiinta propria afacere, te vor ajuta urmatoarele skill-uri:

 • Comunicare
 • Leadership
 • Lucru in echipa
 • Gandire critica si rezolvarea problemelor
 • Luarea deciziilor
 • Time management si planning

3. Pune-le in practica!

Experientele din lumea reala iti ofera sansa de a vedea daca iti doresti cu adevarat sa urmezi o cariera in afaceri si te ajuta, de asemenea, sa iti dezvolti abilitati si cunostinte vitale. Ti-am adunat cateva idei de activitati practice pentru a-ti dezvolta skill-urile cheie:

 • Invata International Business sau Sports Management la o universitate renumita din Barcelona, Spania (program de 3 saptamani; varsta 16-18 ani) - contacteaza-ne la 0737069008 sau la raluca@integraledu.ro daca esti interesat/a!
 • Mini-MBA la Earlscliffe College in Anglia (15-17 ani) - Invata concepte cheie de Business (30 de ore de curs pe saptamana, notiuni din domeniul afacerilor, finantelor, management, economie sau contabilitate), exploreaza Londra si creaza noi conexiuni!
 •  Tabara la Kensington Park School in Anglia (14- 17 ani) - dezvolta-te pe plan academic, dar si practic: vizite la institutii financiare, Bank of England Museum, Bursa de Valori, dar si la universitati de renume ca LSE si UCL.
 • Tabara la d'Overbroeck's College - Engleza + Business & Management (13-16 ani) 
 • Tabara la Oxford International College, Business & management (13- 16, 16- 18 ani) 
 • Tabara la Oxford si Cambridge Advanced Studies Program, Business Management (16 – 18 ani) 
 • Internship in Londra: Poti alege daca vrei sa faci cursuri de introducere in Business si sa vezi daca ti se potriveste acest domeniu de studiu sau poti face un program de internship cu profesionisti in domeniu!

Iti doresti sa participi intr-un program academic de vara care iti va oferi experienta si cunostintele necesare pentru un viitor de succes?

Aceste tabere in strainatate nu doar ca iti vor dezvolta abilitatile necesare pentru o cariera de succes in business, dar te vor ajuta si sa te pregatesti pentru viitoarele studii in strainatate, daca doresti sa urmezi o universitate in Danemarca, sa studiezi in Olanda sau poate chiar un master in Anglia.

Contacteaza-ne prin formularul de pe IntegralEdu sau la 0737069011.

Stiri asociate

Bursă academică în Elveția: Descoperă-ți Potențial...

Descoperă-ți Potențialul la "La Garenne" cu Programul Nostru de Burse Lansează-ți călătoria academică în Elveția cu o bursă la La Garenne International School! Căutăm elevi talen...
30.06.2024 Vezi mai mult

Ce poți face cu facultatea de marketing? Află care...

Marketingul este domeniul perfect pentru cei care iubesc creativitatea, inovația și conexiunile umane. Dacă te gândești să urmezi o facultate în străinătate, marketingul îți oferă op...
27.06.2024 Vezi mai mult

Cum Transformi Vara Copilului Tău într-o Aventura...

Hey, dragă părinte! Am o idee genială pentru vara copilului tău. Știi cât de important este să îți asiguri că are parte de o experiență de neuitat și educativă în același timp. Tocma...
24.06.2024 Vezi mai mult

Liceu Privat în Străinătate: Sistem educațional Am...

Dacă vă gândiți să oferiți copilului dumneavoastră o educație internațională de elită, un liceu privat în străinătate poate fi o alegere excelentă. În acest articol, vom explora dife...
21.06.2024 Vezi mai mult

De Ce Sunt Importante Testele de Orientare Profesi...

Într-o lume în continuă schimbare, alegerea carierei potrivite poate fi un adevărat challenge pentru elevi și studenți. Testele de orientare profesională devin astfel un tool esențial, ofe...
20.06.2024 Vezi mai mult

Beneficiile unui Colegiu de Tip Boarding School în...

Vibe-ul unui Colegiu de Tip Boarding School: O Experiență Unică pentru Gen Z Să mergi la un liceu privat în străinătate poate suna intimidant, dar colegiile de tip boarding school din Anglia of...
19.06.2024 Vezi mai mult

Sugereaza-ne preferintele tale pentru sedinta de consultanta.

Pasul 1 din 3

ABONATI-VA PENTRU A PRIMI STIRI SI OFERTE

Primeste informatii actualizate de la IntegralEdu

Te rog selecteaza programele pentru care ai vrea sa primesti stiri si oferte: